Kuuletko kutsumuksesi?

"Yksi tärkeimmistä tekijöistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin taustalla on oman olemuksen, inspiraation ja innostuksen toteuttaminen yhä vahvemmin ja suoremmin."

Topi
Kutsumuksen kuulostelija

Kun puhutaan kutsumuksesta tai sen löytämisestä, monesti mieleemme voi nousta tarina ihmisestä, joka löysi kutsumuksensa, seuraavana aamuna irtisanoi työpaikkansa, myi talonsa ja muutti paikkaan X Y tai Z kutsumustaan toteuttamaan. Hienoja ja inspiroivia tarinoita elämän mahdollisuuksista ja monimuotoisuudesta nekin, mutta tämän tekstin näkökulma on kuitenkin hieman erilainen ja sovellettavissa täysin myös nykyiseen elämäntilanteeseesi, olipa kaipaamasi muutoksen määrä minkäkokoinen tahansa (ei se toki millään lailla myöskään rajoita muuttoasi paikkaan x, y, z tai o, jos se sinua inspiroi tai innostaa! )  

Kun puhun kutsumuksesta, tarkoitan todellisen itsemme toteuttamista eli todeksi tekemistä. Maailmankaikkeuden näkökulmasta sinulla ja jokaisella meistä on uniikki näkökulma siihen visioon ja tutkimiseen, jota tietoisuus maailmankaikkeudessa toteuttaa. Meiltä jokaiselta löytyvät uniikit kyvyt, tärkeät (joskus kipeätkin) kokemukset ja niiden tuoma ymmärrys sekä vaadittavat taidot itsemme täyteen toteuttamiseen ja oman teemamme syvempään tutkimiseen. Meillä on täydelliset valmiudet siihen, mitä olemme tänne tulleet tekemään, kokemaan, oppimaan ja jakamaan. Ja jo sinun olemassaolosi on todiste siitä, että näin on myös sinun kohdallasi.  

Yhteiskuntamme näkökulmasta kutsumuksemme nähdään monesti ammattina tai työtehtävänä. On totta, että jonkin ammattinimikkeen tai työtehtävän alla voimme päästä toteuttamaan itseämme hyvinkin suoraan ja mutkattomasti, mutta voi myös olla, että päädymme hyppelehtimään kokemuksesta toiseen etsien omaa kutsumustamme tietyistä ennaltamäärätyistä lokeroista. Etsimme kokemuksista merkitystä ja tunnustelemme sitä, mikä meitä missäkin tekemisessä tai tekemättömyydessä kutsuu. Tämä mekanismi vie meitä kyllä kohti omaa teemaamme, mutta se voi välillä olla hitaan, epävarman, sekavan, merkityksettömän tai tuskallisen tuntuinen prosessi, etenkin jos jäämme jumiin kohtaan, joka ei tunnu vievän meitä eteenpäin ja kompassimmekin on hukassa.

Entäpä jos tekisikin tämän etsimisen täysin eritavalla ja lähtisikin liikkeelle siitä, mitä me kaikella tekemisellämme oikeastaan tavoittelemme? Pyöräyttäisikin koko homman nurinpäin! Sen sijaan, että suhailisi sinne tänne ristiinrastiin, selvittäisikin ensin määränpään ja vasta sen jälkeen katsoisi kartasta seuraavan käännöksen suunnan. Kuulostaako järkevältä? 

Kun ensin selvitämme, millainen kokemus tämä näkymätön määränpäämme (eli kutsumuksemme) on, sen jälkeen meidän on hyvin paljon helpompaa valita elämäämme enemmän asioita, jotka ovat merkityksellisiä ja antoisia. Kun olemme selvillä siitä, millaisia kokemuksia me elämässämme pyrimme (monesti tiedostamattamme) toteuttamaan, voimme halutessamme täyttää elämämme sellaisilla asioilla, joissa koemme enemmän sitä, mitä pohjimmiltaan tavoittelemme. Ja suoraan omasta kokemuksestani voin kertoa, että jo tämän näkymättömän määränpään tiedostamisen voima on todella suuri, vaikka toteuttamasi askeleet olisivat miten pieniä tahansa. Se on kuin täysi triplanapakymppi kysymykseen ”mitä minä oikeasti haluan?” Ja voit olla täysin varma siitä, että maailma on tässä sinun tukenasi, koska on automaattisesti myös kokonaisuuden kannalta parasta, että sinä ilmennät omaa uniikkia ”konfiguraatiotasi”, koska toista samanlaista ei ole ollut, eikä tule olemaan. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen osa kaikkeuden tanssia.  

Toteuttamalla omaa todellista itseämme ja innostustamme meillä on edellytykset voida hyvin niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisestikin. Kun kehomme kautta ilmentyvä inspiraatio ja elämä pääsevät virtaamaan mahdollisimman vapaasti, voi myös kehomme ilmentää tätä virtausta elinvoimaisena ja hyvinvoivana kokonaisuutena. 

Nyt varmaankin mietit, että miten saat tämän omalta kohdaltasi selville ja miksi kukaan ei ole kertonut tästä sinulle aikaisemmin? 

Ensinnäkin, kiitos, että asia sinua kiinnostaa ja että olet lukemassa tätä kirjoitusta. Tein sinulle ilmaisen kolmiosaisen, tiivistetyn videoluentosarjan aiheesta, koska sydämeni pohjasta toivon, että sinä pääset mahdollisimman vaivattomasti tekemään sitä, mikä on sinulle olennaista ja ominaista. Videoluentosarjan videot koostuvat yksinkertaisista ja tehokkaista, helposti käyttöönotettavista työkaluista, joista ensimmäisen saat käyttöösi heti ja muut tulevat sinulle seuraavina päivinä. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa sähköpostisi alla olevaan kenttään ja painaa ”subscribe”-nappia, jotta videosarja löytää perille. 

Ja vielä vastaus siihen, miksi kuulet tästä vasta nyt: Nyt on sen aika. 

Rakkaudella, Topi 

 

ps. Takaan, että videoluentosarjaasi käyttämäsi muutamat hassut minuutit ovat sinulle arvokkaita ja antoisia. Alla vielä lyhyt kertaus siitä, mitä videoilta saat.

Videoluentosarja sisältää seuraavat osat:

Kutsumus selväksi:

Saat valmiin työkalun, jolla selkeytät kutsumuksesi ja tuot
elämääsi enemmän sitä, mitä oikeasti pohjimmiltasi toivot.

Itsen monet puolet:

Kun valitsemme sopivan näkökulman, jopa hankalasti
hyväksyttävät puolet itsestämme ovat arvokkaassa
osassa itsemme toteuttamisessa.

Näin muutos tapahtuu:

Saat tehokkaan työkalun muutoksen edesauttamiseen ja tilanteisiin,
joissa kaipaat rohkeutta olla oma itsesi ja toimia sen mukaisesti.

Saat sähköpostiisi ilmaisen videoluento-sarjan ja myös ensimmäisenä tiedon julkaisemistani sinua palvelevista artikkeleista, videoista, kursseista, workshopeista ja muista tuotoksista. Ei roskaa, vaan pelkkää asiaa. Voit poistua listalta ihan milloin tahansa, tervetuloa mukaan! 

Jos pidit lukemaasi antoisana, vinkkaa artikkelista ystävillesikin.